Karfiolkrém leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol (levélkéivel együtt)
  • 2 közepes burgonya
  • kb 1 l víz
  • 0,5 tk szerecsendió
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek vaj

Elkészítése:

A karfiolt rószáira szedjük, majd a vízzel felöntjük, sózzuk és puhára főzzük.

Amíg a karfiol fő, addig a zsenge leveleit apróra felvágjuk, megsózzuk és a vajon megpirítjuk.

A leveshez hozzáadjuk a petrezselymet és botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a tejszínnel, elkeverjük és felforraljuk. Hozáadjuk a szerecsendiót és ha suükséges, akkor még sózzuk.

A kész levest a pirított levéllel és pirítóssal tálaljuk.