Karfiol krémleves recept

Hozzávalók:
- 70-80 dkg karfiol rózsa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 db karfiol levél
- 1 db burgonya
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 csipet cayenne bors
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál mustárpor
- 1 kiskanál fokhagymapor
- 1 csipet gyömbérpor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kiskanál házi vegeta
A tálaláshoz:
- ízlés szerint reszelt parmezán vagy parmezán forgács
Elkészítése:
Szedjük szét a karfiolt. A levelek vastag ereit vágjuk le, a zsenge levélrészeket tartsuk meg, majd mossuk át. A karfiolt szedjük szét rózsáira, mossuk meg, majd egy papírtörlővel töröljük szárazra.
A vajban keverjük el a fűszereket, majd forgassuk bele a karfiolt. Egy serpenyőben kevés vajon pirítsuk le szép barnára minden oldalát a karfiolnak. Nem kell, hogy a serpenyőben süljön teljesen át, mert a levesben fogjuk teljesen puhára főzni.
Amíg a karfiolrózsák pirulnak, kevés vajon dinszteljük meg hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a burgonyát és zöld leveleket. Főzzük puhára a karfiolt és burgonyát kb 15-20 perc alatt, majd adjuk a leveshez a tejszínt. Botmixerrel vagy turmixgépben keverjük szép simára. Kóstoljuk meg az elkészült ételünket és ha szükséges még ízesítsük sóval, borssal.
Tálaláskor rakjuk a félrerakott sült karfiolrózsákat tányérra a levesbe és szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Tipp:
Figyeljünk arra, hogy azokat a karfiol rózsákat amiket levesbetétként találunk, majd hagyjuk kicsit roppanósra, de nyers se maradjon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »