Karalábéleves vajas galuskával recept

Hozzávalók:
- 2 db tyúkhúsleveskocka
- 1 db tv paprika
- 2 db zöldség
- 2 db koktélparadicsom
- 2 db zellerlevél
- 1 kk bors
- 3 ek liszt
- 1 db karalábé
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
- 2 db újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- 1 tk puha vaj
Elkészítése:
A tisztítás után a répát, a zöldséget, a karalábét kockára, illetve karikára vágjuk. A petrezselyemzöldet apró kockára aprítjuk.
Az olajat feltesszük melegedni, majd a karalábét, a zöldséget és a répát megpároljuk, rádobjuk a felaprított petrezselyem felét és tovább pároljuk, majd felöntjük kb 2 l vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockákat, belerakjuk a paprikát, a paradicsomot, a hagymákat, a zellerleveleket és lassú tűzön.
Amíg fő a karalábé leves, elkészítjük a vajas galuskát.
A tojáshoz hozzáadjuk a lisztet és a puha vajat, kikavarjuk. Amikor a levesben a zöldségek roppanósak akkor kávéskanállal beleszaggatjuk a levesbe a vajas galuskákat.
Ha feljönnek a leves tetejére és a duplájára nőttek a galuskák akkor megfőttek.
Tipp:
Tálalásnál megszórjuk friss petrezselyemmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »