Karalábéleves májgombóccal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2-3 fej karalábé
- 4 ek olaj
- 1 dkg cukor
- 6 dl tej
- 1 leveskocka
- petrezselyemzöld
- só
- fehér bors
- Házi készítésű májgombóc de a gyorsfagyasztott is megteszi
Elkészítése:
Felkockázom a karalábét. Felteszem az olajat a tűzre és rádobom a kevéske cukrot, majd a kockázott karalábét, kevergetés közben enyhén megpirítom.
Fél dl vízzel puhára párolom, fedő alatt, takarékon. Majd felengedem 2-3 l vízzel, hozzáadom a leveskockát és a tejet, sózom, borsozom, összeforralom.
Ezután a májgombócot adom a leveshez, és 20 perc alatt készre főzöm. A petrezselyem-zöldet adom utoljára, azzal már nem főzzük többet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »