Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros zöldbableves húsgombóccal recept

Kapros zöldbableves húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg vajbab
    • 3 ek olaj
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 2 szál újhagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor kapor
    • 0,5 citrom leve
    • 1 dl görög joghurt
    • 1 babérlevél
    • 1 szál rozmaring
    • 1 ek liszt

    Gombóchoz:

    • 25 dkg darált hús
    • 1 vöröshagyma
    • 1 kk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kevés cayenne bors
    • 1 tk vágott kapor
    • 2 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Az újhagymát tisztítás után felkarikázzuk, a fokhagymát lereszeljük.

    A zöldségeket szintén karikára vágjuk, a vajbabot ferdén szeleteljük, vagy ha mirelitet veszünk, akkor erre nincs szükség.

    A kaprot felaprítjuk, és félretesszük.

    A gombóchoz a darált húst összekeverjük a hozzávalókból, és félretesszük a hűtőbe.

    A leveshez egy fazékban hevítünk egy kevés olajat, és a hagymákat rádobjuk. Pár perc párolódás után a zöldségeket is hozzáadjuk, és kissé ezt is megpároljuk. Sózzuk, majd felöntjük vízzel. A babérlevelet és a kakukkfüvet beledobjuk.

    Amikor felforr, kissé takarékra vesszük, a húsból gombócokat formázunk, majd a levesbe engedjük óvatosan. Szép lassan főzzük addig, míg meg nem puhulnak a benne lévő anyagok.

    A babért eltávolítjuk. A joghurtot a liszttel elkeverjük, és az alapléből egy merőkanállal kiveszünk hozzá hőkiegyenlítés céljából. Majd visszaöntve az egészet, behabarjuk a levest. Jól elkeverjük, nehogy csomós legyen.

    Citromlével pikánssá tesszük, majd a kaporral megszórva tálaljuk.

    A kapros zöldbableves húsgombóccal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 42 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá