Hozzávalók:
Gombóchoz:
Elkészítése:
Az újhagymát tisztítás után felkarikázzuk, a fokhagymát lereszeljük.
A zöldségeket szintén karikára vágjuk, a vajbabot ferdén szeleteljük, vagy ha mirelitet veszünk, akkor erre nincs szükség.
A kaprot felaprítjuk, és félretesszük.
A gombóchoz a darált húst összekeverjük a hozzávalókból, és félretesszük a hűtőbe.
A leveshez egy fazékban hevítünk egy kevés olajat, és a hagymákat rádobjuk. Pár perc párolódás után a zöldségeket is hozzáadjuk, és kissé ezt is megpároljuk. Sózzuk, majd felöntjük vízzel. A babérlevelet és a kakukkfüvet beledobjuk.
Amikor felforr, kissé takarékra vesszük, a húsból gombócokat formázunk, majd a levesbe engedjük óvatosan. Szép lassan főzzük addig, míg meg nem puhulnak a benne lévő anyagok.
A babért eltávolítjuk. A joghurtot a liszttel elkeverjük, és az alapléből egy merőkanállal kiveszünk hozzá hőkiegyenlítés céljából. Majd visszaöntve az egészet, behabarjuk a levest. Jól elkeverjük, nehogy csomós legyen.
Citromlével pikánssá tesszük, majd a kaporral megszórva tálaljuk.