Kakukkfüves hagymaleves recept
Hozzávalók:
- 6 fej hagyma (3 vöröshagyma, 3 főző hagyma)
- 1 tk kakukkfű
- 1 kk szerecsendió
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 liter maradék csontleves vagy 2 liter víz és 1 erőleves kocka
Elkészítése:
A hagymákat megpucolom, félbevárom és vékony csíkokra szeletelem.
A felforrósított olajon a szálára szedett hagymát megdinsztelem. Amikor már üveges a hagyma, felöntöm a csontlevessel vagy felengedem a vízzel és beleteszem a leveskockát.
Ízesítem a levest kakukktűvel, szerecsendióval és egy kis frissen őrölt borssal.
Kb 20 percet hagyom főni. Megkóstolom a levest, ha szükséges ízlés szerint még fűszerezem.
Tipp:
Remek párosítás sajtos pirítós kenyérrel. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









