Kakukkfüves hagymaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 6 fej hagyma (3 vöröshagyma, 3 főző hagyma)
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 kk szerecsendió
  • 2 ek olaj
  • só, bors
  • 2 liter maradék csontleves vagy 2 liter víz és 1 erőleves kocka

Elkészítése:

A hagymákat megpucolom, félbevárom és vékony csíkokra szeletelem.

A felforrósított olajon a szálára szedett hagymát megdinsztelem. Amikor már üveges a hagyma, felöntöm a csontlevessel vagy felengedem a vízzel és beleteszem a leveskockát.

Ízesítem a levest kakukktűvel, szerecsendióval és egy kis frissen őrölt borssal.

Kb 20 percet hagyom főni. Megkóstolom a levest, ha szükséges ízlés szerint még fűszerezem.

Tipp:

Remek párosítás sajtos pirítós kenyérrel. Jó étvágyat!