Kacsahúsleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg csontos kacsarész (mell és combok nélkül)
- 3-4 szál sárgarépa
- 2 nagyobb petrezselyemgyökér
- 1 zellergumó
- 1 fej karalábé
- 5-6 db kelbimbó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej fokhagyma
- 2 burgonya
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2-3 szál zellerzöld
- 1 tv paprika, 2 paradicsom vagy 3 nagyobb ek házi lecsó
- só
- ételízesítő
- 15-20 szem egész bors
- csipet őrölt szerecsendió
- 3 gomba
- 2-3 kelkáposzta levél
- 1 szál friss lestyán
Tálaláshoz:
- apró tészta vagy cérnametélt
- őrölt bors
- chili paprika
Elkészítése:
A kacsa részeit megmossuk és egy nagyobb fazékba téve annyi hideg vízzel felöntjük (kb 3,5-4 liter), hogy kényelmesen ellepje.
Közepes lángon felforraljuk és a lé tetején keletkezett szürke habot egy kis szűrővel gondosan eltávolítjuk.
Mialatt felforr a húslé, megmossuk és megtisztítjuk zöldségeket. A hagymákat, kelbimbót, gombát egészben hagyjuk, de a gyökérzöldségeket nagyobb darabokra, ill. hasábra vágjuk, a szár zöldeket pedig cérnával csokorba kötjük.
A vörös húsok általában sokkal intenzívebbek, jobban és tovább habzanak, ezért lassú lángon forraljuk kb 8-10 percet és ismét le kell habozni, ez nagyon fontos!
Ezután a szépen letisztázott levesalapot bezöldségeljük és a fűszereket is beleszórjuk. Miután ismét felforrt, a főzőlapot egészan lassú lángra állítjuk, éppcsak gyöngyözzön és fedővel letakarva 3-3,5 órát főzzük, időnként kóstoljuk, ha kell sózzuk!
Menet közben a levestésztát enyhén sós vízben kifőzzük, egyszer hideg vízzel átöblítjük, majd leszűrjük/lecsepegtetjük és tálalásig zárható edényben tároljuk.
Miután elkészült a húsleves, pihentetni kell 6-7 percet, majd a levét egy edényben vagy leveses tálba átöntve leszűrjük és a zöldségeket a főtt húsokkal együtt lapos tálra tesszük.
Még forrón chili paprikával és borssal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Jóféle tiszta, “E”-mentes ételízesítők vannak az oldalon, én is rendszeresen készítem mert egészségesebb mint a bolti vegeta!
https://receptneked.hu/befozes/fuszerkeverekek/etelizesito-hazikeszitmeny/
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »