Kacsahúsleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg csontos kacsarész (mell és combok nélkül)
- 3-4 szál sárgarépa
- 2 nagyobb petrezselyemgyökér
- 1 zellergumó
- 1 fej karalábé
- 5-6 db kelbimbó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej fokhagyma
- 2 burgonya
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2-3 szál zellerzöld
- 1 tv paprika, 2 paradicsom vagy 3 nagyobb ek házi lecsó
- só
- ételízesítő
- 15-20 szem egész bors
- csipet őrölt szerecsendió
- 3 gomba
- 2-3 kelkáposzta levél
- 1 szál friss lestyán
Tálaláshoz:
- apró tészta vagy cérnametélt
- őrölt bors
- chili paprika
Elkészítése:
A kacsa részeit megmossuk és egy nagyobb fazékba téve annyi hideg vízzel felöntjük (kb 3,5-4 liter), hogy kényelmesen ellepje.
Közepes lángon felforraljuk és a lé tetején keletkezett szürke habot egy kis szűrővel gondosan eltávolítjuk.
Mialatt felforr a húslé, megmossuk és megtisztítjuk zöldségeket. A hagymákat, kelbimbót, gombát egészben hagyjuk, de a gyökérzöldségeket nagyobb darabokra, ill. hasábra vágjuk, a szár zöldeket pedig cérnával csokorba kötjük.
A vörös húsok általában sokkal intenzívebbek, jobban és tovább habzanak, ezért lassú lángon forraljuk kb 8-10 percet és ismét le kell habozni, ez nagyon fontos!
Ezután a szépen letisztázott levesalapot bezöldségeljük és a fűszereket is beleszórjuk. Miután ismét felforrt, a főzőlapot egészan lassú lángra állítjuk, éppcsak gyöngyözzön és fedővel letakarva 3-3,5 órát főzzük, időnként kóstoljuk, ha kell sózzuk!
Menet közben a levestésztát enyhén sós vízben kifőzzük, egyszer hideg vízzel átöblítjük, majd leszűrjük/lecsepegtetjük és tálalásig zárható edényben tároljuk.
Miután elkészült a húsleves, pihentetni kell 6-7 percet, majd a levét egy edényben vagy leveses tálba átöntve leszűrjük és a zöldségeket a főtt húsokkal együtt lapos tálra tesszük.
Még forrón chili paprikával és borssal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Jóféle tiszta, “E”-mentes ételízesítők vannak az oldalon, én is rendszeresen készítem mert egészségesebb mint a bolti vegeta!
https://receptneked.hu/befozes/fuszerkeverekek/etelizesito-hazikeszitmeny/
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »