Joghurtos őszibarack-krémleves recept

Hozzávalók:
- 7-8 nagyobb őszibarack
- cukor vagy édesítő
- 1/2 citrom leve
- 400 g görög joghurt
Elkészítése:
A hámozott, kockákra vágott barackot annyi vízzel felöntjük, ami épp ellepi, majd a citromlevet hozzáadva puhára főzzük.
Ha a barack megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük és kihűtjük.
A kihűlt leves alaphoz hozzáadjuk az ízesítőket (vanília, de akár lehet fahéj is, csipetnyi kardámom… amit szeretnénk), cukrot vagy édesítőt ízlés szerint és a joghurtot, majd az egészet simára keverjük.
Tálaláskor kínálhatunk mellé barackdarabokat és tejszínhabot.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »