Joghurtos gyümölcskrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs (lehet sárgabarack, meggy, málna, vagy vegyesen, amit szeretnénk)
- 25 dkg görög joghurt
- 2,5 dl tej
- 2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30 % zsírtartalmú)
- porcukor ízlés szerint (ha szükséges)
- vanília őrlemény, fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
A gyümölcsöt készítsük elő. Mi a sárgabarack héját lehúztuk, majd kimagvazzuk.
A gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük (a bogyós gyümölcsököt nem árt szitán átszíűrni, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe).
Ezután hozzáadjuk a joghurtot, tejszínt és tejet, majd alaposan elkeverjük. Ha szükséges, teszünk hozzá porcukrot és fűszerezzük.
Jól behűtve, tejszínhabbal és gyümölcsdarabokkal tálaljuk.
Ha nagyon sűrűnek találjuk a levesünket, akkor tejjel lehet rajta lazítani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »