Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos gyümölcskrémleves recept

Joghurtos gyümölcskrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg gyümölcs (lehet sárgabarack, meggy, málna, vagy vegyesen, amit szeretnénk)
    • 25 dkg görög joghurt
    • 2,5 dl tej
    • 2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30 % zsírtartalmú)
    • porcukor ízlés szerint (ha szükséges)
    • vanília őrlemény, fahéj ízlés szerint

    Elkészítése:

    A gyümölcsöt készítsük elő. Mi a sárgabarack héját lehúztuk, majd kimagvazzuk.

    A gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük (a bogyós gyümölcsököt nem árt szitán átszíűrni, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe).

    Ezután hozzáadjuk a joghurtot, tejszínt és tejet, majd alaposan elkeverjük. Ha szükséges, teszünk hozzá porcukrot és fűszerezzük.

    Jól behűtve, tejszínhabbal és gyümölcsdarabokkal tálaljuk.

    Ha nagyon sűrűnek találjuk a levesünket, akkor tejjel lehet rajta lazítani.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá