Joghurtos gyümölcskrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs (lehet sárgabarack, meggy, málna, vagy vegyesen, amit szeretnénk)
- 25 dkg görög joghurt
- 2,5 dl tej
- 2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30 % zsírtartalmú)
- porcukor ízlés szerint (ha szükséges)
- vanília őrlemény, fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
A gyümölcsöt készítsük elő. Mi a sárgabarack héját lehúztuk, majd kimagvazzuk.
A gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük (a bogyós gyümölcsököt nem árt szitán átszíűrni, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe).
Ezután hozzáadjuk a joghurtot, tejszínt és tejet, majd alaposan elkeverjük. Ha szükséges, teszünk hozzá porcukrot és fűszerezzük.
Jól behűtve, tejszínhabbal és gyümölcsdarabokkal tálaljuk.
Ha nagyon sűrűnek találjuk a levesünket, akkor tejjel lehet rajta lazítani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »