Joghurtos gyümölcskrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg gyümölcs (lehet sárgabarack, meggy, málna, vagy vegyesen, amit szeretnénk)
  • 25 dkg görög joghurt
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30 % zsírtartalmú)
  • porcukor ízlés szerint (ha szükséges)
  • vanília őrlemény, fahéj ízlés szerint

Elkészítése:

A gyümölcsöt készítsük elő. Mi a sárgabarack héját lehúztuk, majd kimagvazzuk.

A gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük (a bogyós gyümölcsököt nem árt szitán átszíűrni, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe).

Ezután hozzáadjuk a joghurtot, tejszínt és tejet, majd alaposan elkeverjük. Ha szükséges, teszünk hozzá porcukrot és fűszerezzük.

Jól behűtve, tejszínhabbal és gyümölcsdarabokkal tálaljuk.

Ha nagyon sűrűnek találjuk a levesünket, akkor tejjel lehet rajta lazítani.