Hurkatészta leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 10 dkg liszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kanálnyi zsír
- 1 kiskanál pirospaprika
- só
- bors
- vegyes leveszöldség
- 1 kisebb krumpli
Elkészítése:
A lisztből a tojással tésztát gyúrunk (a liszt mennyisége a tojástól függ), majd kinyújtjuk.
A vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával és kevés borssal, majd felét rákenjük a kinyújtott tésztára.
Ezután a tésztát a képen látható módon felhajtjuk kétszer, ujjnyi szélesre vágjuk, “összesodorjuk” és kisebb darabokra vágjuk.
Közben a megmaradt hagymás zsírt felöntjük 1-1,5 liternyi vízzel, beletesszük a leveszöldséget, az apróra vágott krumplit, megsózzuk.
Amikor a zöldség majdnem megfőtt, hozzáadjuk a tésztát és készre főzzük.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »