Hideg joghurtos uborkaleves recept

Hozzávalók:
- 300 g kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g görög joghurt
- 100 ml hideg víz
- 0,5 csokor kapor
- 0,5 csokor bazsalikom
- 0,5 citrom leve
- 4 ek olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése:
Az uborkát és a kaprot feldaraboljuk, majd egy edénybe tesszük a többi alapanyaggal együtt (a sót és a borsot ne tegyük még bele).
Botmixerrel vagy egy nagy turmixal krémesre turmixoljuk az egészet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Jól behűtve tálaljuk. Kínálhatunk mellé pirítóst.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »