Hideg joghurtos uborkaleves recept

Hozzávalók:
- 300 g kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g görög joghurt
- 100 ml hideg víz
- 0,5 csokor kapor
- 0,5 csokor bazsalikom
- 0,5 citrom leve
- 4 ek olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése:
Az uborkát és a kaprot feldaraboljuk, majd egy edénybe tesszük a többi alapanyaggal együtt (a sót és a borsot ne tegyük még bele).
Botmixerrel vagy egy nagy turmixal krémesre turmixoljuk az egészet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Jól behűtve tálaljuk. Kínálhatunk mellé pirítóst.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »