Hideg joghurtos uborkaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 300 g kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 g görög joghurt
  • 100 ml hideg víz
  • 0,5 csokor kapor
  • 0,5 csokor bazsalikom
  • 0,5 citrom leve
  • 4 ek olívaolaj
  • bors

Elkészítése:

Az uborkát és a kaprot feldaraboljuk, majd egy edénybe tesszük a többi alapanyaggal együtt (a sót és a borsot ne tegyük még bele).

Botmixerrel vagy egy nagy turmixal krémesre turmixoljuk az egészet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Jól behűtve tálaljuk. Kínálhatunk mellé pirítóst.