Hideg almaleves recept

Hozzávalók:
- cukor
- egy csipet só
- reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 2 dl tejföl
- 6-8 savanykás alma
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Felteszünk egy kb. 3 l-es lábost félig vízzel melegedni, amint az alma kész, beledobjuk. Ízesítjük cukorral, sóval, és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is.Amint felforrt, behabarjuk.
A habaráshoz a tejfölt a pudingporral és egy kevés leveslével simára keverjük, majd folyamatos keverés közben a leveshez öntjük. Forrás után még 5 percig csendes tűzön pötyögtetjük, és kész is! Ízesíthetjük tetszés szerint a citrom levével is.
Kihűtve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »