Hentesleves gazdagon recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 ek sertészsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes fehérrépa
- 1 közepes sárgarépa
- negyed karalábé (1 cikk)
- negyed zeller (1 cikk)
- 1 kis karfiol
- 5 dkg zöldborsó (2 marék)
- 2 db burgonya
- 3 szelet bacon
- 1 közepes paprika
- 5 dkg tarhonya (1 kis csésze)
- 1 tk majoránna
- bors ízlés szerint
- házi ételízesítő ízlés szerint
- 2 dl paradicsomlé
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál bazsalikom
Elkészítése:
Az apróra vágott vörös és fokhagymát a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott bacont, megpirítjuk.
A répát, zöldséget, karalábét, zellert, miután meghámoztuk és kockákra vágtuk, a zsírra öntjük a borsóval együtt. Néhány percnyi párolás után a pirospaprikával meghintjük, majd feleresztjük vízzel (3-4 literrel) és a paradicsomlével. Befűszerezzük és mellé dobjuk a paprikát.
Kb 30 perc főzés után a karfiolt kis darabokra szedjük, a burgonyát kockára vágva beletesszük.
A tarhonyát szárazon vagy minimális olajon megpirítjuk és kis hűlés után hozzákeverjük a leveshez.
Jól összefőzzük még 30 percig. Ízesítjük még, ha szükséges.
Melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.