Hentesleves gazdagon recept
Hozzávalók:
- 1 ek sertészsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes fehérrépa
- 1 közepes sárgarépa
- negyed karalábé (1 cikk)
- negyed zeller (1 cikk)
- 1 kis karfiol
- 5 dkg zöldborsó (2 marék)
- 2 db burgonya
- 3 szelet bacon
- 1 közepes paprika
- 5 dkg tarhonya (1 kis csésze)
- 1 tk majoránna
- bors ízlés szerint
- házi ételízesítő ízlés szerint
- 2 dl paradicsomlé
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál bazsalikom
Elkészítése:
Az apróra vágott vörös és fokhagymát a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott bacont, megpirítjuk.
A répát, zöldséget, karalábét, zellert, miután meghámoztuk és kockákra vágtuk, a zsírra öntjük a borsóval együtt. Néhány percnyi párolás után a pirospaprikával meghintjük, majd feleresztjük vízzel (3-4 literrel) és a paradicsomlével. Befűszerezzük és mellé dobjuk a paprikát.
Kb 30 perc főzés után a karfiolt kis darabokra szedjük, a burgonyát kockára vágva beletesszük.
A tarhonyát szárazon vagy minimális olajon megpirítjuk és kis hűlés után hozzákeverjük a leveshez.
Jól összefőzzük még 30 percig. Ízesítjük még, ha szükséges.
Melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









