Hozzávalók:
Elkészítése:
Az apróra vágott vörös és fokhagymát a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott bacont, megpirítjuk.
A répát, zöldséget, karalábét, zellert, miután meghámoztuk és kockákra vágtuk, a zsírra öntjük a borsóval együtt. Néhány percnyi párolás után a pirospaprikával meghintjük, majd feleresztjük vízzel (3-4 literrel) és a paradicsomlével. Befűszerezzük és mellé dobjuk a paprikát.
Kb 30 perc főzés után a karfiolt kis darabokra szedjük, a burgonyát kockára vágva beletesszük.
A tarhonyát szárazon vagy minimális olajon megpirítjuk és kis hűlés után hozzákeverjük a leveshez.
Jól összefőzzük még 30 percig. Ízesítjük még, ha szükséges.
Melegen tálaljuk.