Halászlé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg hal vegyesen: gerinc, fej
- 4 szelet ponty vagy busa
- 2 ek zsír
- 3 fej hagyma
- 2 darab paradicsom
- 2 darab paprika
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk, és üvegesre pirítjuk a zsíron. Rádobjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, és kevergetve zsírjára pirítjuk. Tűzről lehúzva megszórjuk őrölt borssal és pirospaprikával.
Annyi pirospaprikát tegyünk bele, hogy szép piros színe legyen majd a halászlének. (A háziból elég 1 evőkanálnyi is, a boltiból valamivel többet tegyünk bele.)
Beletesszük a haldarabokat (kivéve a ponty szeleteket). Felöntjük vízzel (kb. 5 literrel). Sózzuk, és teljesen puhára főzzük a halakat, amíg azok szét nem esnek.
Miután megfőttek, egy ritkább szűrőn átpasszírozzuk, majd újra megismételjük egy sűrűbb szövésű szűrőn vagy szitán, hogy egyetlen szálka se kerüljön a halászlébe
Ezután visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a halszeleteket és 15 perc alatt puhára főzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »