Hagymalevél leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 0,25 kg zöldhagymalevél
- 0,25 kg zöld fokhagymalevél
- 1 csokor medvehagymalevél
- 0,4 liter tejszín
- 0,2 liter tej
- 0,2 kg Padani sajt
- 0,20 kg füstölt marhapofa
- 0,25 kg kockázott bacon
- 1 ek vaj
- 1 ek ecet
- néhány petrezselyemlevél a díszítéshez
Elkészítése:
A füstölt marhahúst előző este beáztatjuk, majd apróra felkockázzuk.
A hagymaleveleket alaposan megmossuk és felaprítjuk.
A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy edényben, kevés vízbe feltesszük főni a húsokat, és amikor már teljesen megfőtt, beletesszük a hagymaleveleket a sajt kivételével, és épp, hogy csak felforrjon már zárhatjuk is el.
A sajtot mindenki ízlés szerint tesz bele és ecetet is, a petrezselyemmel díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.