Hagymalevél leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hagymalevél leves

Hozzávalók:

  • 0,25 kg zöldhagymalevél
  • 0,25 kg zöld fokhagymalevél
  • 1 csokor medvehagymalevél
  • 0,4 liter tejszín
  • 0,2 liter tej
  • 0,2 kg Padani sajt
  • 0,20 kg füstölt marhapofa
  • 0,25 kg kockázott bacon
  • 1 ek vaj
  • 1 ek ecet
  • néhány petrezselyemlevél a díszítéshez

Elkészítése:

A füstölt marhahúst előző este beáztatjuk, majd apróra felkockázzuk.

A hagymaleveleket alaposan megmossuk és felaprítjuk.

A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Egy edényben, kevés vízbe feltesszük főni a húsokat, és amikor már teljesen megfőtt, beletesszük a hagymaleveleket a sajt kivételével, és épp, hogy csak felforrjon már zárhatjuk is el.

A sajtot mindenki ízlés szerint tesz bele és ecetet is, a petrezselyemmel díszítjük.