Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös meggyleves recept

Tejfölös meggyleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg magozott meggy
    • 9 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1/2 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 1 dl tejföl (20%-os)
    • fél citrom reszelt héja
    • pár csepp citromlé
    • 1 dl tej

    Elkészítése:

    A magozott meggyet egy fazékban összekeverjük a cukrokkal, majd 5 percig pároljuk. Ezután hozzáöntünk kb. 1 liter vizet, és 15-20 percig főzzük közepes lángon.

    Közben a pudingport 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. A meggyleves levéből egy keveset hozzáadunk, hogy hígabb legyen, és ismét csomómentesre keverjük. Ezt a keveréket lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a leveshez.

    Lassú tűzön főzzük tovább, amíg a leves szépen besűrűsödik. Miután elkészült, alaposan lehűtjük, és hidegen tálaljuk.

    Jó tanácsok:

    1. Csomómentesség: A pudingport mindig csomómentesre keverjük a tejjel, hogy a leves sima és selymes legyen.
    2. Hűtés: Tálalás előtt érdemes jól lehűteni a levest, hogy frissítő, hideg fogásként szolgálhassuk fel.

    Megjegyzés:

    Sokan sokféleképpen készítik a meggylevest, de a lényeg, hogy meggy legyen benne, és hidegen tálaljuk! Bevallom, én magam nem igazán kedvelem, de apa nagyon szereti, ezért most kipróbáltam tejfölösen, a nagy melegre való tekintettel – és persze azért, mert nem volt otthon tejszín, és sem tejjel, sem vízzel nem akartam elkészíteni.

    Ezúttal kihagytam a szokásos fűszereket, mint a szegfűszeg és a fahéj, csak citromot adtam hozzá, valamint tejfölt. Az illata kellemes, az állaga krémes lett, így biztosan hűsítően hat majd a forróságban. Fagyasztott meggyel készítettem, mert ez volt itthon, így kicsit “szottyosabb” a kinézete, de ez egyáltalán nem ront az ízén! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá