Tejfölös meggyleves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg magozott meggy
- 9 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 1 dl tejföl (20%-os)
- fél citrom reszelt héja
- pár csepp citromlé
- 1 dl tej
Elkészítése:
A magozott meggyet egy fazékban összekeverjük a cukrokkal, majd 5 percig pároljuk. Ezután hozzáöntünk kb. 1 liter vizet, és 15-20 percig főzzük közepes lángon.
Közben a pudingport 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. A meggyleves levéből egy keveset hozzáadunk, hogy hígabb legyen, és ismét csomómentesre keverjük. Ezt a keveréket lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a leveshez.
Lassú tűzön főzzük tovább, amíg a leves szépen besűrűsödik. Miután elkészült, alaposan lehűtjük, és hidegen tálaljuk.
Jó tanácsok:
- Csomómentesség: A pudingport mindig csomómentesre keverjük a tejjel, hogy a leves sima és selymes legyen.
- Hűtés: Tálalás előtt érdemes jól lehűteni a levest, hogy frissítő, hideg fogásként szolgálhassuk fel.
Megjegyzés:
Sokan sokféleképpen készítik a meggylevest, de a lényeg, hogy meggy legyen benne, és hidegen tálaljuk! Bevallom, én magam nem igazán kedvelem, de apa nagyon szereti, ezért most kipróbáltam tejfölösen, a nagy melegre való tekintettel – és persze azért, mert nem volt otthon tejszín, és sem tejjel, sem vízzel nem akartam elkészíteni.
Ezúttal kihagytam a szokásos fűszereket, mint a szegfűszeg és a fahéj, csak citromot adtam hozzá, valamint tejfölt. Az illata kellemes, az állaga krémes lett, így biztosan hűsítően hat majd a forróságban. Fagyasztott meggyel készítettem, mert ez volt itthon, így kicsit “szottyosabb” a kinézete, de ez egyáltalán nem ront az ízén! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »