Gyoza leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj
- 10 darab gyoza (fagyott, vagán is lehet)
- 0,5 dl víz
- 1 darab pak choi (vagy 2 kisebb)
- 650 ml zöldségalaplé
- 150 gramm rizstészta (vagy udon)
- 3 evőkanál tahini (vagy kesudióvaj)
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 teáskanál rizsecet (vagy fehérborecet)
- pár csepp teáskanál szezámolaj
- tört chili (ízlés szerint)
Elkészítése:
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük a gyozát és pirítjuk addig, amíg minden oldala kérget nem kap és ropogós lesz. Ekkor adjuk hozzá a vizet és gyorsan fedjük le a serpenyőt fedővel. Mérsékeljük a hőt és hagyjuk, hogy a gyoza megpárolódjon. Ezután vegyük le a fedőt és hagyja, hogy a felesleges víz elpárologjon és az alja ismét megpiruljon.
Közben öblítsük le a pak choit, majd forró vízben pároljuk 3-4 percig, majd szűrjük le.
A tésztát a csomagoláson leírtak szerint készítsük el.
Közben keverjük össze a tahinit, a szójaszószt, az ecetet és a szezámolajat alaposan, majd adjuk hozzá a felforrósított alapléhez és jól melegítsük össze. Ha kissé darabos maradna a tahini, akkor botmixerrel simává tehetjük az alaplevet.
Készítsünk elő két mélytányért. Osszuk el a tányérokban a kifőtt tésztát, gyozát és a pak choit, majd merjük rá az apalpevet. Végül szórjuk meg kevés chili pehelyell és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »