Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyoza leves recept

Gyoza leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 evőkanál olaj
    • 10 darab gyoza (fagyott, vagán is lehet)
    • 0,5 dl víz
    • 1 darab pak choi (vagy 2 kisebb)
    • 650 ml zöldségalaplé
    • 150 gramm rizstészta (vagy udon)
    • 3 evőkanál tahini (vagy kesudióvaj)
    • 2 evőkanál szójaszósz
    • 2 teáskanál rizsecet (vagy fehérborecet)
    • pár csepp teáskanál szezámolaj
    • tört chili (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük a gyozát és pirítjuk addig, amíg minden oldala kérget nem kap és ropogós lesz. Ekkor adjuk hozzá a vizet és gyorsan fedjük le a serpenyőt fedővel. Mérsékeljük a hőt és hagyjuk, hogy a gyoza megpárolódjon. Ezután vegyük le a fedőt és hagyja, hogy a felesleges víz elpárologjon és az alja ismét megpiruljon.
    Közben öblítsük le a pak choit, majd forró vízben pároljuk 3-4 percig, majd szűrjük le.
    A tésztát a csomagoláson leírtak szerint készítsük el.
    Közben keverjük össze a tahinit, a szójaszószt, az ecetet és a szezámolajat alaposan, majd adjuk hozzá a felforrósított alapléhez és jól melegítsük össze. Ha kissé darabos maradna a tahini, akkor botmixerrel simává tehetjük az alaplevet.
    Készítsünk elő két mélytányért. Osszuk el a tányérokban a kifőtt tésztát, gyozát és a pak choit, majd merjük rá az apalpevet. Végül szórjuk meg kevés chili pehelyell és már tálalhatjuk is.
    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek