Gyoza leves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj
- 10 darab gyoza (fagyott, vagán is lehet)
- 0,5 dl víz
- 1 darab pak choi (vagy 2 kisebb)
- 650 ml zöldségalaplé
- 150 gramm rizstészta (vagy udon)
- 3 evőkanál tahini (vagy kesudióvaj)
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 teáskanál rizsecet (vagy fehérborecet)
- pár csepp teáskanál szezámolaj
- tört chili (ízlés szerint)
Elkészítése:
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük a gyozát és pirítjuk addig, amíg minden oldala kérget nem kap és ropogós lesz. Ekkor adjuk hozzá a vizet és gyorsan fedjük le a serpenyőt fedővel. Mérsékeljük a hőt és hagyjuk, hogy a gyoza megpárolódjon. Ezután vegyük le a fedőt és hagyja, hogy a felesleges víz elpárologjon és az alja ismét megpiruljon.
Közben öblítsük le a pak choit, majd forró vízben pároljuk 3-4 percig, majd szűrjük le.
A tésztát a csomagoláson leírtak szerint készítsük el.
Közben keverjük össze a tahinit, a szójaszószt, az ecetet és a szezámolajat alaposan, majd adjuk hozzá a felforrósított alapléhez és jól melegítsük össze. Ha kissé darabos maradna a tahini, akkor botmixerrel simává tehetjük az alaplevet.
Készítsünk elő két mélytányért. Osszuk el a tányérokban a kifőtt tésztát, gyozát és a pak choit, majd merjük rá az apalpevet. Végül szórjuk meg kevés chili pehelyell és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










