Gyömbéres sárgarépa krémleves recept

Hozzávalók:
- kb 75 dkg sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 3 ek kókuszzsír
- 1 diónyi darab friss gyömbér
- 1 teáskanál curry
- 1,5 l zöldség vagy csontalaplé (esetleg víz)
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A hagymákat és a répákat megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A felforrósított kókuszzsírban az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát kis lángon pár percig, kevergetés mellett pároljuk azokat. Hozzáadjuk a fokhagymát, a reszelt gyömbért, a curryt.
Felöntjük az alaplével, addig főzzük, amíg a répa megpuhul. Botmixerrel krémesre kevertetjük.
Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a tejszínt és egyet forraljunk rajta.
Azonnal tálalhatjuk.
Tipp:
Igazi kis szívet-lelket melengető téli leves.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »