Gyömbéres sárgarépa krémleves recept
Hozzávalók:
- kb 75 dkg sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 3 ek kókuszzsír
- 1 diónyi darab friss gyömbér
- 1 teáskanál curry
- 1,5 l zöldség vagy csontalaplé (esetleg víz)
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A hagymákat és a répákat megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A felforrósított kókuszzsírban az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát kis lángon pár percig, kevergetés mellett pároljuk azokat. Hozzáadjuk a fokhagymát, a reszelt gyömbért, a curryt.
Felöntjük az alaplével, addig főzzük, amíg a répa megpuhul. Botmixerrel krémesre kevertetjük.
Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a tejszínt és egyet forraljunk rajta.
Azonnal tálalhatjuk.
Tipp:
Igazi kis szívet-lelket melengető téli leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









