Gyömbéres sárgarépa krémleves recept

Hozzávalók:
- kb 75 dkg sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 3 ek kókuszzsír
- 1 diónyi darab friss gyömbér
- 1 teáskanál curry
- 1,5 l zöldség vagy csontalaplé (esetleg víz)
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A hagymákat és a répákat megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A felforrósított kókuszzsírban az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát kis lángon pár percig, kevergetés mellett pároljuk azokat. Hozzáadjuk a fokhagymát, a reszelt gyömbért, a curryt.
Felöntjük az alaplével, addig főzzük, amíg a répa megpuhul. Botmixerrel krémesre kevertetjük.
Tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá a tejszínt és egyet forraljunk rajta.
Azonnal tálalhatjuk.
Tipp:
Igazi kis szívet-lelket melengető téli leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »