Gyömbéres répakrémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 4 szál sárgarépa
- 200 g burgonya
- só
- bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál curry
- 1 teáskanál gyömbér (por, de lehet friss is)
- 1 teáskanál kurkuma
- 1,2 l zöldségleves alaplé
- 1 narancs
- 165 ml kókusztej (konzervből)
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Mindet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket, majd felöntjük az alaplével és puhára főzünk mindent.
Amikor minden megfőtt, akkor botmixerrel krémesre keverjük az egészet. Hozzáadjuk a narancs levét és a kókusztejet. Összekeverjük, felforraljuk és már kész is.
Pirított fenyőmaggal tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









