Gyömbéres répakrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 4 szál sárgarépa
- 200 g burgonya
- só
- bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál curry
- 1 teáskanál gyömbér (por, de lehet friss is)
- 1 teáskanál kurkuma
- 1,2 l zöldségleves alaplé
- 1 narancs
- 165 ml kókusztej (konzervből)
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Mindet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket, majd felöntjük az alaplével és puhára főzünk mindent.
Amikor minden megfőtt, akkor botmixerrel krémesre keverjük az egészet. Hozzáadjuk a narancs levét és a kókusztejet. Összekeverjük, felforraljuk és már kész is.
Pirított fenyőmaggal tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »