Gulyás bográcsban recept

Hozzávalók:
- 1 kg marhalábszár kockázva
- 3 fej vöröshagyma aprítva
- 15 dkg szalonna
- 4 sárgarépa karikára vágva
- 2 fehérrépa karikára vágva
- 1/4 zellergumó
- 1 kisebb karalábé
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 4 nagyobb krumpli
- ízlés szerint őrölt kömény
- ízlés szerint majoránna
- só, fűszerpaprika
- 2 szál lestyán
- csípős paprika
- ízlés szerint csipetke
Elkészítése:
Készítsünk elő a hozzávalókat, mossunk, aprítsunk össze mindent.
Rakjunk tüzet, lehetőleg keményfából és nagyjából a bogrács méretéhez alakítva.
A bográcsban süssük zsírjára a szalonna csíkokat, majd tegyük hozzá a hagymát és dinszteljük meg, ha szükséges egy-két kanálnyi kacszsírt is adhatunk hozzá. Tegyük bele a kockára vágott húst is, így pörköljük át.
Húzzuk félre a bográcsot, szórjuk meg fűszerpaprikával és öntsük fel fél liter vízzel, majd engedjük vissza a tűz fölé. Tegyük bele a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, zellergumót, sózzuk és főzzük félpuhára a húst.
Ezután adjuk hozzá a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, lestyánt, szórjuk rá a köményt és a majoránnát, majd pótoljuk annyi vízzel, hogy ellepje. N
agyjából húsz perc rotyogtatás után tegyük bele a krumplit és a csipetkét. Kóstolás után fűszerezzük még szükség szerint és főzzük készre a gulyást.
Tipp:
Itt a jó idő, ilyenkor kikerül a konyha a kertbe, hiszen egészen különleges varázslat lengi át az így készült ételeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »