Gulyás bográcsban recept

Hozzávalók:
- 1 kg marhalábszár kockázva
- 3 fej vöröshagyma aprítva
- 15 dkg szalonna
- 4 sárgarépa karikára vágva
- 2 fehérrépa karikára vágva
- 1/4 zellergumó
- 1 kisebb karalábé
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 4 nagyobb krumpli
- ízlés szerint őrölt kömény
- ízlés szerint majoránna
- só, fűszerpaprika
- 2 szál lestyán
- csípős paprika
- ízlés szerint csipetke
Elkészítése:
Készítsünk elő a hozzávalókat, mossunk, aprítsunk össze mindent.
Rakjunk tüzet, lehetőleg keményfából és nagyjából a bogrács méretéhez alakítva.
A bográcsban süssük zsírjára a szalonna csíkokat, majd tegyük hozzá a hagymát és dinszteljük meg, ha szükséges egy-két kanálnyi kacszsírt is adhatunk hozzá. Tegyük bele a kockára vágott húst is, így pörköljük át.
Húzzuk félre a bográcsot, szórjuk meg fűszerpaprikával és öntsük fel fél liter vízzel, majd engedjük vissza a tűz fölé. Tegyük bele a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, zellergumót, sózzuk és főzzük félpuhára a húst.
Ezután adjuk hozzá a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, lestyánt, szórjuk rá a köményt és a majoránnát, majd pótoljuk annyi vízzel, hogy ellepje. N
agyjából húsz perc rotyogtatás után tegyük bele a krumplit és a csipetkét. Kóstolás után fűszerezzük még szükség szerint és főzzük készre a gulyást.
Tipp:
Itt a jó idő, ilyenkor kikerül a konyha a kertbe, hiszen egészen különleges varázslat lengi át az így készült ételeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »