Görög citromos leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 750 g szárnyas levesmix
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kicsi zeller
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 8 dkg rizs
- só
- kevés kapor
- citromlé
Elkészítése:
A húsokat megtisztítjuk, majd kb 3 liter vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, akkor leszedjük a habját és a lángot mérsékeljük alatta.
Közben a zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk, majd a húshoz adjuk és sózzuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, akkor a húsokat kiszedjük és a rizst adjuk a leveshez.
Amikor a rizs és a zöldségek is teljesen megfőttek, akkor a tojássárgákat kikeverjük a citomlével és 1-2 evőkanál forró leves lével, majd az egészet visszaöntjük a leveshez folyamatos keverés mellett. Addig főzzük, amíg fel nem forr. Mielőtt felforrna, elzárjuk alatta a lángot.
Megkóstoljuk és ha szükségét érezzük, akkor sózzuk és adhatunk még hozzá citomlevet. Ekkor elkészült a levesünk.
Ha szeretnénk, akkor a húst lefejthetjük a csontról és visszatehetjük a levesbe vagy ízlés szerint kínálhatjuk mellé is. Tálaláskor kínálhatunk mellé citromkarikákat és apróra vágott kaprot is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »