Gömbölyű frankfurti leves recept
Hozzávalók:
- 2 csomag (20 dkg) répagolyó
- 15 db apró parázsburgonya
- 300 g kelbimbó
- 3-4 db virsli
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsiradék
- 1,5 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál búza finomliszt
- 1,3 l víz
- só, bors, majoránna
Elkészítése:
A zsiradékon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott vagy szétnyomott fokhagymát és kb 1 percig együtt pirítjuk.
Beletesszük a répát és a megtisztított burgonyát. Együtt pirítjuk 3 percig. Beleszórjuk a pirospaprikát, a majorannát, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk és borsozzuk.
15 percig főzzük, majd hozzátesszük a kelbimbót és további 5 percig főzzük.
A levesből kimerünk 1/2 merőkanálnyi lét, elkeverjük a liszttel, hozzátesszük a tejfölt. A keveréket beleöntjük a levesbe, megkeverjük. További 3 percig főzzük.
Ezalatt kevés olajon megpirítjuk a karikára vágott virslit. Aki főzni szeretné a virslit az a habarás után öntse a levesbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










