Gömbölyű frankfurti leves recept

Hozzávalók:
- 2 csomag (20 dkg) répagolyó
- 15 db apró parázsburgonya
- 300 g kelbimbó
- 3-4 db virsli
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsiradék
- 1,5 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál búza finomliszt
- 1,3 l víz
- só, bors, majoránna
Elkészítése:
A zsiradékon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott vagy szétnyomott fokhagymát és kb 1 percig együtt pirítjuk.
Beletesszük a répát és a megtisztított burgonyát. Együtt pirítjuk 3 percig. Beleszórjuk a pirospaprikát, a majorannát, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk és borsozzuk.
15 percig főzzük, majd hozzátesszük a kelbimbót és további 5 percig főzzük.
A levesből kimerünk 1/2 merőkanálnyi lét, elkeverjük a liszttel, hozzátesszük a tejfölt. A keveréket beleöntjük a levesbe, megkeverjük. További 3 percig főzzük.
Ezalatt kevés olajon megpirítjuk a karikára vágott virslit. Aki főzni szeretné a virslit az a habarás után öntse a levesbe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »