Gömbölyű frankfurti leves recept
Hozzávalók:
- 2 csomag (20 dkg) répagolyó
- 15 db apró parázsburgonya
- 300 g kelbimbó
- 3-4 db virsli
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsiradék
- 1,5 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál búza finomliszt
- 1,3 l víz
- só, bors, majoránna
Elkészítése:
A zsiradékon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott vagy szétnyomott fokhagymát és kb 1 percig együtt pirítjuk.
Beletesszük a répát és a megtisztított burgonyát. Együtt pirítjuk 3 percig. Beleszórjuk a pirospaprikát, a majorannát, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk és borsozzuk.
15 percig főzzük, majd hozzátesszük a kelbimbót és további 5 percig főzzük.
A levesből kimerünk 1/2 merőkanálnyi lét, elkeverjük a liszttel, hozzátesszük a tejfölt. A keveréket beleöntjük a levesbe, megkeverjük. További 3 percig főzzük.
Ezalatt kevés olajon megpirítjuk a karikára vágott virslit. Aki főzni szeretné a virslit az a habarás után öntse a levesbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










