Gombás lazacleves tejszínnel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- egy kicsi szál póréhagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 25 dkg gomba
- 2 szál szárzeller
- kb 50 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 40 dkg lazacfilé
- 2 babérlevél
- kapor, só, bors ízlés szerint
- 1,5 l zöldségalaplé
- 1 lime leve
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk és feldaraboljuk.
A vajat egy nagyobb edényben felolvasztjuk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a répát, zellert és a gombát, majd ezeket is megdinszteljük.
Felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval, borssal, kaporral és a babérlevéllel, majd lefedve kb 10 percig főzzük.
10 perc után hozzáadjuk a krumplit is és készre főzzük.
Közben a lazacot feldaraboljuk.
A leveshez adjuk a tejszínt és a lazacot, majd kb 10 percig főzzük még. Amikor elzártuk alatta a lángot, akkor hozzáadjuk a lime levét. Ha szükséges, akkor utánízesítjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »