Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás lazacleves tejszínnel recept

Gombás lazacleves tejszínnel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • egy kicsi szál póréhagyma
    • 2 közepes sárgarépa
    • 25 dkg gomba
    • 2 szál szárzeller
    • kb 50 dkg burgonya
    • 5 dkg vaj
    • 2 dl főzőtejszín
    • 40 dkg lazacfilé
    • 2 babérlevél
    • kapor, só, bors ízlés szerint
    • 1,5 l zöldségalaplé
    • 1 lime leve

    Elkészítése:

    A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk és feldaraboljuk.

    A vajat egy nagyobb edényben felolvasztjuk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a répát, zellert és a gombát, majd ezeket is megdinszteljük.

    Felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval, borssal, kaporral és a babérlevéllel, majd lefedve kb 10 percig főzzük.

    10 perc után hozzáadjuk a krumplit is és készre főzzük.

    Közben a lazacot feldaraboljuk.

    A leveshez adjuk a tejszínt és a lazacot, majd kb 10 percig főzzük még. Amikor elzártuk alatta a lángot, akkor hozzáadjuk a lime levét. Ha szükséges, akkor utánízesítjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá