Gombás lazacleves tejszínnel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- egy kicsi szál póréhagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 25 dkg gomba
- 2 szál szárzeller
- kb 50 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 40 dkg lazacfilé
- 2 babérlevél
- kapor, só, bors ízlés szerint
- 1,5 l zöldségalaplé
- 1 lime leve
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk és feldaraboljuk.
A vajat egy nagyobb edényben felolvasztjuk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a répát, zellert és a gombát, majd ezeket is megdinszteljük.
Felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval, borssal, kaporral és a babérlevéllel, majd lefedve kb 10 percig főzzük.
10 perc után hozzáadjuk a krumplit is és készre főzzük.
Közben a lazacot feldaraboljuk.
A leveshez adjuk a tejszínt és a lazacot, majd kb 10 percig főzzük még. Amikor elzártuk alatta a lángot, akkor hozzáadjuk a lime levét. Ha szükséges, akkor utánízesítjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









