Gombás lazacleves tejszínnel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gombás lazacleves tejszínnel

Hozzávalók:

  • egy kicsi szál póréhagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 25 dkg gomba
  • 2 szál szárzeller
  • kb 50 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 40 dkg lazacfilé
  • 2 babérlevél
  • kapor, só, bors ízlés szerint
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 1 lime leve

Elkészítése:

A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk és feldaraboljuk.

A vajat egy nagyobb edényben felolvasztjuk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a répát, zellert és a gombát, majd ezeket is megdinszteljük.

Felöntjük az alaplével, ízesítjük sóval, borssal, kaporral és a babérlevéllel, majd lefedve kb 10 percig főzzük.

10 perc után hozzáadjuk a krumplit is és készre főzzük.

Közben a lazacot feldaraboljuk.

A leveshez adjuk a tejszínt és a lazacot, majd kb 10 percig főzzük még. Amikor elzártuk alatta a lángot, akkor hozzáadjuk a lime levét. Ha szükséges, akkor utánízesítjük.