Gombás burgonyaleves galuskával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba (üveges, szeletelt)
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 közepes burgonya
- 3 dkg zsír
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál kakukkfű
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 közepes kemény paradicsom
- 3-4 karika zöldpaprika
- aprított petrezselyemzöld ízlés szerint
A galuskához:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg liszt (kb)
Elkészítése:
A zöldségeket megtiszítom és ízlés szerint feldarabolom, a hagymát finomra vágom.
Felhevített zsiradékon a répákat a hagymákkal megdinsztelem. Meghintem liszttel, kevés pirospaprikával, megkeverem, felöntöm kb 7-8 dl vízzel. Sózom, borsozom és kakukkfűvel ízesítem.
Amikor újra forr, beledobom a burgonyát, a zöldpaprikát és a gombát is, együtt néhány perc alatt készre főzöm.
A legvégén adom hozzá a paradicsomot és a petrezselyem zöldjét, de már nem forralom.
A tojást a liszttel elkeverem és kanállal beleszaggatom a levesbe. Még 5 percig főzöm és kész is van.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.