Gombás burgonyaleves galuskával recept

Hozzávalók:
- 20 dkg gomba (üveges, szeletelt)
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 közepes burgonya
- 3 dkg zsír
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál kakukkfű
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 közepes kemény paradicsom
- 3-4 karika zöldpaprika
- aprított petrezselyemzöld ízlés szerint
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg liszt (kb)
Elkészítése:
A zöldségeket megtiszítom és ízlés szerint feldarabolom, a hagymát finomra vágom.
Felhevített zsiradékon a répákat a hagymákkal megdinsztelem. Meghintem liszttel, kevés pirospaprikával, megkeverem, felöntöm kb 7-8 dl vízzel. Sózom, borsozom és kakukkfűvel ízesítem.
Amikor újra forr, beledobom a burgonyát, a zöldpaprikát és a gombát is, együtt néhány perc alatt készre főzöm.
A legvégén adom hozzá a paradicsomot és a petrezselyem zöldjét, de már nem forralom.
A tojást a liszttel elkeverem és kanállal beleszaggatom a levesbe. Még 5 percig főzöm és kész is van.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »