Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás burgonyaleves galuskával recept

Gombás burgonyaleves galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg gomba (üveges, szeletelt)
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 4 közepes burgonya
    • 3 dkg zsír
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 teáskanál kakukkfű
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 közepes kemény paradicsom
    • 3-4 karika zöldpaprika
    • aprított petrezselyemzöld ízlés szerint

    A galuskához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 dkg liszt (kb)

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtiszítom és ízlés szerint feldarabolom, a hagymát finomra vágom.

    Felhevített zsiradékon a répákat a hagymákkal megdinsztelem. Meghintem liszttel, kevés pirospaprikával, megkeverem, felöntöm kb 7-8 dl vízzel. Sózom, borsozom és kakukkfűvel ízesítem.

    Amikor újra forr, beledobom a burgonyát, a zöldpaprikát és a gombát is, együtt néhány perc alatt készre főzöm.
    A legvégén adom hozzá a paradicsomot és a petrezselyem zöldjét, de már nem forralom.

    A tojást a liszttel elkeverem és kanállal beleszaggatom a levesbe. Még 5 percig főzöm és kész is van.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá