Gombás burgonyaleves galuskával recept

Hozzávalók:
- 20 dkg gomba (üveges, szeletelt)
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 közepes burgonya
- 3 dkg zsír
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál kakukkfű
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 közepes kemény paradicsom
- 3-4 karika zöldpaprika
- aprított petrezselyemzöld ízlés szerint
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg liszt (kb)
Elkészítése:
A zöldségeket megtiszítom és ízlés szerint feldarabolom, a hagymát finomra vágom.
Felhevített zsiradékon a répákat a hagymákkal megdinsztelem. Meghintem liszttel, kevés pirospaprikával, megkeverem, felöntöm kb 7-8 dl vízzel. Sózom, borsozom és kakukkfűvel ízesítem.
Amikor újra forr, beledobom a burgonyát, a zöldpaprikát és a gombát is, együtt néhány perc alatt készre főzöm.
A legvégén adom hozzá a paradicsomot és a petrezselyem zöldjét, de már nem forralom.
A tojást a liszttel elkeverem és kanállal beleszaggatom a levesbe. Még 5 percig főzöm és kész is van.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »