Gombás burgonyaleves galuskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba (üveges, szeletelt)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 közepes burgonya
  • 3 dkg zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 közepes kemény paradicsom
  • 3-4 karika zöldpaprika
  • aprított petrezselyemzöld ízlés szerint

A galuskához:

  • 1 tojás
  • 7 dkg liszt (kb)

Elkészítése:

A zöldségeket megtiszítom és ízlés szerint feldarabolom, a hagymát finomra vágom.

Felhevített zsiradékon a répákat a hagymákkal megdinsztelem. Meghintem liszttel, kevés pirospaprikával, megkeverem, felöntöm kb 7-8 dl vízzel. Sózom, borsozom és kakukkfűvel ízesítem.

Amikor újra forr, beledobom a burgonyát, a zöldpaprikát és a gombát is, együtt néhány perc alatt készre főzöm.
A legvégén adom hozzá a paradicsomot és a petrezselyem zöldjét, de már nem forralom.

A tojást a liszttel elkeverem és kanállal beleszaggatom a levesbe. Még 5 percig főzöm és kész is van.

Jó étvágyat kívánok hozzá!