Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombaleves sárgarépával és póréhagymával recept

Gombaleves sárgarépával és póréhagymával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 szál póréhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • 30 dkg gomba
    • 2 evőkanál olaj
    • 2 db húsleveskocka
    • bors
    • 2 dl tejföl
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 0.5 db citrom leve

    Elkészítése:

    Először a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, majd negyed karikákra vágjuk. A vöröshagymát is megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát kis kockákra vágjuk, hogy egyenletesen főjön. Egy nagy lábosban felmelegítjük az olajat, majd megfonnyasztjuk benne a póréhagymát és a vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a sárgarépát és a gombát, majd nagy lángon pár percig pirítjuk, hogy az ízek összeérjenek.

    Felöntjük körülbelül 1,2 liter vízzel, majd beletesszük a leveskockákat, megsózzuk, megborsozzuk, és lassú tűzön kb. 30 percig főzzük, amíg minden zöldség megpuhul. Amikor majdnem kész a leves, a tejfölt elkeverjük a liszttel, majd egy merőkanál forró leves hozzáadásával felengedjük, hogy ne csomósodjon. Ezt a keveréket lassan a forrásban levő leveshez adjuk, és lassú tűzön további 8-10 percig kiforraljuk. A legvégén hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet és a fél citrom levét, ami frissítő ízt ad a levesnek.

    Tipp:

    Ha selymesebb levest szeretnénk, a tejföl és liszt keverékéhez adhatunk egy kevés tejszínt is, így még gazdagabb lesz az íze.

    Dobhatunk bele egy-két babérlevelet vagy egy kevés szerecsendiót a főzés során, hogy még finomabbá tegyük a levest.

    A gomba egy részét külön piríthatjuk meg, és tálaláskor a leves tetejére szórhatjuk, így ropogósabb textúrát adhatunk az ételnek.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá