Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gomba leves recept

Gomba leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg csiperkegomba (barna kalapos /nem öreg, fajta!!/)
    • 2 közepes sárgarépa
    • 1 közepes fehérrépa
    • 15 dkg burgonya
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 ek napraforgó olaj
    • 1 kávéskanál só
    • 5 dkg tészta (levesbetét, apró tészta, eperlevél, stb)
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 kávéskanál fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítom kerek apróra vágom . A gombát megtisztítom , felszeletelem apróra.

    A burgonyát is megtisztítom , kockára vágom. A hagymát egészben hagyom, csak a héjától megtisztítom.

    Olajon a zöldségeket megdinsztelem. Pirospaprikával meghintem ,megsózom, felöntöm 2 l vízzel. Beleteszem a gombát, a végén a burgonyát ,tésztát , hiszen azoknak 15-20 perc is elég.

    Legvégén a megmosott, apróra összevágott petrezselyem levelet beledobom. Egyet forralom és kész.

    Tipp:

    Ha szereted , kiskanál tejföllel tányérodban, elkeverheted levesed .

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá