Gomba leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gomba leves

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperkegomba (barna kalapos /nem öreg, fajta!!/)
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 15 dkg burgonya
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 kávéskanál só
  • 5 dkg tészta (levesbetét, apró tészta, eperlevél, stb)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítom kerek apróra vágom . A gombát megtisztítom , felszeletelem apróra.

A burgonyát is megtisztítom , kockára vágom. A hagymát egészben hagyom, csak a héjától megtisztítom.

Olajon a zöldségeket megdinsztelem. Pirospaprikával meghintem ,megsózom, felöntöm 2 l vízzel. Beleteszem a gombát, a végén a burgonyát ,tésztát , hiszen azoknak 15-20 perc is elég.

Legvégén a megmosott, apróra összevágott petrezselyem levelet beledobom. Egyet forralom és kész.

Tipp:

Ha szereted , kiskanál tejföllel tányérodban, elkeverheted levesed .