Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gazdag lencseleves recept

Gazdag lencseleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 ek olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1/4 zellergumó
    • 200-250 g lencse
    • 15 cm száraz kolbász
    • 3 db babérlevél
    • 1 kk füstölt őrölt pirospaprika
    • 1 kk őrölt kömény
    • 3-3,5 l liter víz
    • 1 tk mustár

    Elkészítése:

    Beáztatom a száraz lencsét pár órára, majd leszűröm.

    A felforrósított olajon üvegesre pirítom az apró kockákra vágott hagymát, amihez hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, a vékony csíkokra szelt zellert és egy kicsit együtt pirítom a zöldségeket.

    Kb 5 perc pirítás után, hozzáadom a pirospaprikát, őrölt köményt, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, a babérleveleket és a lecsepegtetett lencsét, majd felöntom a liter vízzel. Ízesítem sóval, borssal.

    Fedő alatt addig főzöm, amíg megpuhulnak a zöldségek és a lencse. Amikor már minden puha, belekeverem a mustárt és hagyom felforrni a levest.

    Ezután már csak tálalni kell.

    Tipp:

    Friss, roppanós kenyérrel laktató, tartalmas leves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá