Gazdag lencseleves recept

Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1/4 zellergumó
- 200-250 g lencse
- 15 cm száraz kolbász
- 3 db babérlevél
- 1 kk füstölt őrölt pirospaprika
- 1 kk őrölt kömény
- 3-3,5 l liter víz
- 1 tk mustár
Elkészítése:
Beáztatom a száraz lencsét pár órára, majd leszűröm.
A felforrósított olajon üvegesre pirítom az apró kockákra vágott hagymát, amihez hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, a vékony csíkokra szelt zellert és egy kicsit együtt pirítom a zöldségeket.
Kb 5 perc pirítás után, hozzáadom a pirospaprikát, őrölt köményt, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, a babérleveleket és a lecsepegtetett lencsét, majd felöntom a liter vízzel. Ízesítem sóval, borssal.
Fedő alatt addig főzöm, amíg megpuhulnak a zöldségek és a lencse. Amikor már minden puha, belekeverem a mustárt és hagyom felforrni a levest.
Ezután már csak tálalni kell.
Tipp:
Friss, roppanós kenyérrel laktató, tartalmas leves.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »