Gazdag lencseleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1/4 zellergumó
- 200-250 g lencse
- 15 cm száraz kolbász
- 3 db babérlevél
- 1 kk füstölt őrölt pirospaprika
- 1 kk őrölt kömény
- 3-3,5 l liter víz
- 1 tk mustár
Elkészítése:
Beáztatom a száraz lencsét pár órára, majd leszűröm.
A felforrósított olajon üvegesre pirítom az apró kockákra vágott hagymát, amihez hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, a vékony csíkokra szelt zellert és egy kicsit együtt pirítom a zöldségeket.
Kb 5 perc pirítás után, hozzáadom a pirospaprikát, őrölt köményt, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, a babérleveleket és a lecsepegtetett lencsét, majd felöntom a liter vízzel. Ízesítem sóval, borssal.
Fedő alatt addig főzöm, amíg megpuhulnak a zöldségek és a lencse. Amikor már minden puha, belekeverem a mustárt és hagyom felforrni a levest.
Ezután már csak tálalni kell.
Tipp:
Friss, roppanós kenyérrel laktató, tartalmas leves.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.