Gazdag lencseleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/4 zellergumó
  • 200-250 g lencse
  • 15 cm száraz kolbász
  • 3 db babérlevél
  • 1 kk füstölt őrölt pirospaprika
  • 1 kk őrölt kömény
  • 3-3,5 l liter víz
  • 1 tk mustár

Elkészítése:

Beáztatom a száraz lencsét pár órára, majd leszűröm.

A felforrósított olajon üvegesre pirítom az apró kockákra vágott hagymát, amihez hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, a vékony csíkokra szelt zellert és egy kicsit együtt pirítom a zöldségeket.

Kb 5 perc pirítás után, hozzáadom a pirospaprikát, őrölt köményt, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, a babérleveleket és a lecsepegtetett lencsét, majd felöntom a liter vízzel. Ízesítem sóval, borssal.

Fedő alatt addig főzöm, amíg megpuhulnak a zöldségek és a lencse. Amikor már minden puha, belekeverem a mustárt és hagyom felforrni a levest.

Ezután már csak tálalni kell.

Tipp:

Friss, roppanós kenyérrel laktató, tartalmas leves.