Gazdag babgulyás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéscomb
- 1 ek zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 3 liter víz
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg petrezselyem
- 40 dkg krumpli
- 30 dkg tarkabab
- 1 tk pirospaprika
- 1 kk őrölt bors
- 2 kk só
- 1 csipet őrölt kömény
Elkészítése:
A babot megmosom, majd néhány órára (vagy egy éjszakára) bő, hideg vízbe beáztatom.
A húst megmosom, és kis kockákra vágom. A zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem, majd rádobom húst, és néhány percig pirítom. Megszórom pirospaprikával, elkeverem, és felengedem 3 liter vízzel.
Beleteszem a babot, majd 1 óra múlva a felkockázott krumplit, a répát, a petrezselymet és a köménymagot. További 25 percig még főzöm, majd tálalom.
Friss kenyérrel kínálom.
A gazdag babgulyás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

