Gazdag babgulyás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéscomb
  • 1 ek zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 liter víz
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyem
  • 40 dkg krumpli
  • 30 dkg tarkabab
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 kk őrölt bors
  • 2 kk só
  • 1 csipet őrölt kömény

Elkészítése:

A babot megmosom, majd néhány órára (vagy egy éjszakára) bő, hideg vízbe beáztatom.

A húst megmosom, és kis kockákra vágom. A zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem, majd rádobom húst, és néhány percig pirítom. Megszórom pirospaprikával, elkeverem, és felengedem 3 liter vízzel.

Beleteszem a babot, majd 1 óra múlva a felkockázott krumplit, a répát, a petrezselymet és a köménymagot. További 25 percig még főzöm, majd tálalom.

Friss kenyérrel kínálom.