Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Galuskás gombaleves recept

Galuskás gombaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Leveshez:

    • 50 dkg gomba
    • 2 dl tejföl
    • 1 csokor petrezselyem
    • 2 tk fűszerpaprika
    • 2 csapott ek finomliszt
    • só ízlés szerint
    • 2 l víz
    • 4 ek napraforgó olaj

    Galuskához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk só
    • 3 dl víz

    Elkészítése:

    Felhevített olajon megpirítjuk a lisztet. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
    Felöntjük a vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

    Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a szeletelt gombát és a felaprított petrezselymet.

    A galuska hozzávalóit csomómentesre keverjük, és beleszaggatjuk a levesbe. Amikor feljött a leves tetejére, belekeverjük a tejfölt, és tálaljuk.

     

    A galuskás gombaleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 63 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá