Galuskás gombaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Leveshez:

  • 50 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 csapott ek finomliszt
  • só ízlés szerint
  • 2 l víz
  • 4 ek napraforgó olaj

Galuskához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 kk só
  • 3 dl víz

Elkészítése:

Felhevített olajon megpirítjuk a lisztet. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
Felöntjük a vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a szeletelt gombát és a felaprított petrezselymet.

A galuska hozzávalóit csomómentesre keverjük, és beleszaggatjuk a levesbe. Amikor feljött a leves tetejére, belekeverjük a tejfölt, és tálaljuk.