Galamb húsleves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 db megtisztított kis galamb
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál zöldség
- fél fej zellergumó
- fél fej karalábé
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 szál zellerlevél
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tv paprika
- 1 db koktélparadicsom
- só, bors
- 5 szem szemes bors
- 1 dkg cérnametélt
Elkészítése:
Egy nagyobb fazékba belerakjuk a negyedekbe vágott kis galambokat, az aprólékot és feltesszük főni hideg vízbe. Ha felforrt és feladja a habját, akkor azt szűrőkanállal leszedjük.
A megtisztított zöldségeket hasábokra vágjuk a hagymákat egészben hagyjuk és a leveshez adjuk, majd lassú tűzön készre főzzük.
Ha megfőtt a galamb, akkor leszűrjük a levet és cérna metélttel befőzzük.
Tálalásnál külön kínáljuk a főtt húst és a zöldségeket, aki szereti tesz a levesébe külön.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.