Fűszeres sárgarépaleves laskagombával recept
Hozzávalók:
- 25 dkg laskagomba
- 1 csomag zsenge új sárgarépa
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
- 1 tk tárkony frissen vágott
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 l húsalaplé
- 2 dl tejföl
- 1 kk szerecsendió
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd kevés olajon pároljuk kevés só, és bors társaságában.
Ezután felöntjük a húslevessel és a zöld fűszereket is beleszórjuk. Felforraljuk, majd amíg a répa megpuhul, addig a laskagombát csíkokra vágjuk, és a vajon átsütjük.
A tejfölt a keményítővel egy kevés forró levessel simára keverjük, a tűzről lehúzott levest ezzel sűrítjük.
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk az átsütött laskagombát a levesbe.
Friss tárkonnyal és petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










