Frankfurti leves Kata módra recept
Hozzávalók:
- 70 dkg kelkáposzta
- 1 kg tisztított burgonya
- 3-4 pár virsli
- só, bors
- 3 ek liszt
- 2 ek olaj/zsír
- 1 tk pirospaprika
- 2 dl tej
- 1 tk szárított zöldségkeverék (delikát helyett)
- 1 tk őrölt köménymag
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
4-5 l vizet felteszünk főni, a megtisztított felaprított burgonyát belerakjuk a vízbe, hozzáadjuk a tisztított fokhagymát, 1/2 ek.sót, a köménymagot és a zöldségkeveréket.
A kelkáposzta felső leveleit leszedjük, laskára vágjuk, megmossuk, majd ha a burgonya fél főtt lesz, hozzáadjuk.
4-5 perc fövés után a felkarikázott virslit is beletesszük.
A lisztből és az olajból(zsírból) rántást készítünk és ha megfőtt a leves, a rántásba tesszük a pirospaprikát, 2 dl vízzel és 2 dl tejjel simára keverjük, rászedünk 1-2 merőkanál forró levet, majd az egészet beleöntjük a fővő levesbe és 1-2 perc alatt készre főzzük.
A végén borssal megszórjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »