Frankfurti leves Kata módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg kelkáposzta
- 1 kg tisztított burgonya
- 3-4 pár virsli
- só, bors
- 3 ek liszt
- 2 ek olaj/zsír
- 1 tk pirospaprika
- 2 dl tej
- 1 tk szárított zöldségkeverék (delikát helyett)
- 1 tk őrölt köménymag
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
4-5 l vizet felteszünk főni, a megtisztított felaprított burgonyát belerakjuk a vízbe, hozzáadjuk a tisztított fokhagymát, 1/2 ek.sót, a köménymagot és a zöldségkeveréket.
A kelkáposzta felső leveleit leszedjük, laskára vágjuk, megmossuk, majd ha a burgonya fél főtt lesz, hozzáadjuk.
4-5 perc fövés után a felkarikázott virslit is beletesszük.
A lisztből és az olajból(zsírból) rántást készítünk és ha megfőtt a leves, a rántásba tesszük a pirospaprikát, 2 dl vízzel és 2 dl tejjel simára keverjük, rászedünk 1-2 merőkanál forró levet, majd az egészet beleöntjük a fővő levesbe és 1-2 perc alatt készre főzzük.
A végén borssal megszórjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










