Frankfurti leves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- kb 20-30 dkg kelkáposzta
- 1 nagyobb krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 nagyobb petrezselyem gyökér
- kevés olaj
- pirospaprika
- liszt
- tejföl
- leveskocka
- bors
- kakukkfű (elhagyható)
- 6 db virsli
Elkészítése:
Fokhagymás, paprikás rántást készítek (3 ek olajon 1 ek lisztet pirítok, 4 gerezd zúzott fokhagymával, ezután hozzáadom a pirospaprikát), majd felöntöm vízzel.
Beleteszem a felaprított káposztát, krumplit, répát, zöldséget és némi főzés után a fűszereket is ízlés szerint.
Miután minden megfőtt, jöhet bele a karikára vágott és kevés olajon megpirított virsli és a 3 evőkanál tejföl+2 evőkanál leves keveréke (ha nem találjuk elég sűrűnek levesünket, akkor természetesen lisztes habarást készítsünk! Az én ízlésemnek elég volt a rántásnál felhasznált liszt mennyisége).
Összeforraljuk és kész is vagyunk! Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat mindenkinek!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.