Frankfurti leves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 20-30 dkg kelkáposzta
- 1 nagyobb krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 nagyobb petrezselyem gyökér
- kevés olaj
- pirospaprika
- liszt
- tejföl
- leveskocka
- bors
- kakukkfű (elhagyható)
- 6 db virsli
Elkészítése:
Fokhagymás, paprikás rántást készítek (3 ek olajon 1 ek lisztet pirítok, 4 gerezd zúzott fokhagymával, ezután hozzáadom a pirospaprikát), majd felöntöm vízzel.
Beleteszem a felaprított káposztát, krumplit, répát, zöldséget és némi főzés után a fűszereket is ízlés szerint.
Miután minden megfőtt, jöhet bele a karikára vágott és kevés olajon megpirított virsli és a 3 evőkanál tejföl+2 evőkanál leves keveréke (ha nem találjuk elég sűrűnek levesünket, akkor természetesen lisztes habarást készítsünk! Az én ízlésemnek elég volt a rántásnál felhasznált liszt mennyisége).
Összeforraljuk és kész is vagyunk! Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









