Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti leves recept

Frankfurti leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 20-30 dkg kelkáposzta
    • 1 nagyobb krumpli
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 nagyobb sárgarépa
    • 1 nagyobb petrezselyem gyökér
    • kevés olaj
    • pirospaprika
    • liszt
    • tejföl
    • leveskocka
    • bors
    • kakukkfű (elhagyható)
    • 6 db virsli

    Elkészítése:

    Fokhagymás, paprikás rántást készítek (3 ek olajon 1 ek lisztet pirítok, 4 gerezd zúzott fokhagymával, ezután hozzáadom a pirospaprikát), majd felöntöm vízzel.

    Beleteszem a felaprított káposztát, krumplit, répát, zöldséget és némi főzés után a fűszereket is ízlés szerint.

    Miután minden megfőtt, jöhet bele a karikára vágott és kevés olajon megpirított virsli és a 3 evőkanál tejföl+2 evőkanál leves keveréke (ha nem találjuk elég sűrűnek levesünket, akkor természetesen lisztes habarást készítsünk! Az én ízlésemnek elég volt a rántásnál felhasznált liszt mennyisége).

    Összeforraljuk és kész is vagyunk! Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá