Frankfurti leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 20-30 dkg kelkáposzta
  • 1 nagyobb krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagyobb petrezselyem gyökér
  • kevés olaj
  • pirospaprika
  • liszt
  • tejföl
  • leveskocka
  • bors
  • kakukkfű (elhagyható)
  • 6 db virsli

Elkészítése:

Fokhagymás, paprikás rántást készítek (3 ek olajon 1 ek lisztet pirítok, 4 gerezd zúzott fokhagymával, ezután hozzáadom a pirospaprikát), majd felöntöm vízzel.

Beleteszem a felaprított káposztát, krumplit, répát, zöldséget és némi főzés után a fűszereket is ízlés szerint.

Miután minden megfőtt, jöhet bele a karikára vágott és kevés olajon megpirított virsli és a 3 evőkanál tejföl+2 evőkanál leves keveréke (ha nem találjuk elég sűrűnek levesünket, akkor természetesen lisztes habarást készítsünk! Az én ízlésemnek elég volt a rántásnál felhasznált liszt mennyisége).

Összeforraljuk és kész is vagyunk! Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat mindenkinek!