Frankfurti krémleves füstölt virslivel recept

Hozzávalók
- 1 kisebb kelkáposzta
- 3 ek olaj
- 3 db burgonya
- 2 kisebb sárgarépa
- 1 db hagyma
- 1 kk majoranna
- só, bors
- 1,5 liter húsalaplé, vagy húsleveskocka 1 db
- 1 tk pirospaprika
- 6 db füstölt virsli
- 2 dl görög joghurt
Elkészítése:
A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a felkarikázott sárgarépát, és a csíkokra vágott káposzta felét.
Kissé átpirítjuk, majd fűszerpaprikával megszórjuk, és sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük.
Felöntjük a húsalaplével, vagy hozzáadjuk a leveskockát és 1,5 liter vizet.
A burgonyát félidőben adjuk hozzá főzés közben.
A maradék kelkáposzta csíkokat vajon átpirítjuk kevés vízzel puhára pároljuk, és újra lesütjük. Amikor kész sózzuk kicsit, és félretesszük.
A kész leveshez akkor adjuk, ha már a leves felét leturmixoltuk. Ekkor kerül bele a karikára vágott virsli, egyet forralunk rajta, és hozzá adjuk a sült, párolt kelkáposztát.
Joghurttal kínáljuk. Aki szereti a csípős ízeket csilipehellyel is megszórhatja, nagyon finom lesz tőle, és pikáns!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »