Francia hagymaleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg hagyma
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 ek rizsliszt
- 2 l víz ( vagy alaplé)
- 1 dl száraz fehérbor (elmaradhat)
- 4 szál friss kakukkfű
- 1 db babérlevél
- 1 tk só
- fél tk bors
- 2-3 reszelésnyi szerecsendió
A tálaláshoz:
- GM kenyér kocka
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk.
A vajat felolvasztjuk egy 3 literes fazékban, rádobjuk a hagymaszeleteket és kissé megpároljuk, szükség szerint kevés vizet adhatunk hozzá, majd a lisztet is hozzáadjuk és felengedjük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket és puhára főzzük.
Közben a gluténmentes kenyeret felkockázzuk, mikróban vagy a sütőben megpirítjuk. A sajtot lereszeljük.
Az elkészült levest leveses csészékbe merjük, kenyérkockával és reszelt sajttal kínáljuk.
Tipp:
Igazi kis téli leves, gyors olcsó, finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »