Francia hagymaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg hagyma
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 ek rizsliszt
  • 2 l víz ( vagy alaplé)
  • 1 dl száraz fehérbor (elmaradhat)
  • 4 szál friss kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • 1 tk só
  • fél tk bors
  • 2-3 reszelésnyi szerecsendió

A tálaláshoz:

  • GM kenyér kocka
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk.

A vajat felolvasztjuk egy 3 literes fazékban, rádobjuk a hagymaszeleteket és kissé megpároljuk, szükség szerint kevés vizet adhatunk hozzá, majd a lisztet is hozzáadjuk és felengedjük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket és puhára főzzük.

Közben a gluténmentes kenyeret felkockázzuk, mikróban vagy a sütőben megpirítjuk. A sajtot lereszeljük.

Az elkészült levest leveses csészékbe merjük, kenyérkockával és reszelt sajttal kínáljuk.

Tipp:

Igazi kis téli leves, gyors olcsó, finom!