Földieperkrém-leves recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg eper
- 15 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 szegfűszeg
- fél citrom
- csipet fahéj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga - 1 ek liszt
- só
Elkészítése:
Az epret 1 l vízben a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel feltesszük főni. A tejszín felét liszttel csomómentesre keverjük, majd 20 perc után a levesbe habarjuk.
Felforraljuk, és átturmixoljuk, majd a tejszín másik felével és a tojássárgával elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, és csomómentesre keverjük.
Jól lehűtve friss földieperrel tálaljuk.
Megjegyzés: Nyáron kiváló hűsítő ebéd, földieper szezonban olcsón juthatunk hozzá az alapanyagokhoz is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









