Földieperkrém-leves recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg eper
- 15 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 szegfűszeg
- fél citrom
- csipet fahéj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1 ek liszt
- só
Elkészítése:
Az epret 1 l vízben a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel feltesszük főni. A tejszín felét liszttel csomómentesre keverjük, majd 20 perc után a levesbe habarjuk.
Felforraljuk, és átturmixoljuk, majd a tejszín másik felével és a tojássárgával elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, és csomómentesre keverjük.
Jól lehűtve friss földieperrel tálaljuk.
Megjegyzés: Nyáron kiváló hűsítő ebéd, földieper szezonban olcsón juthatunk hozzá az alapanyagokhoz is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »